Evo što do sada imam zgotovljeno.Od sutra prebacujem u veću brzinu 😊
Voli vas vaša,
Mama Kukunka
Tijesto se radi za vanil-kiflice, ali meni su draži Božićni kalupi:
400g brašna ( pola glatko, pola oštro )
1 maslac ili margarin ( ja preferiram maslac )-250g
100g šećera
100g mljevenih oraha
1 vanil-šećer
1 jaje
Od ovih se sastojaka dobro izradi tijesto i ostavi da "odmara" sat vremena. Zatim se na čistom stolnjaku razvalja na oko 5mm i kalupom vade željeni oblici.
U lim za pečenje stavite papir za pečenje i redate kolačiće ( ne moraju biti na velikom razmaku).
Peku se u pećnici na 1800C oko 10-tak minuta, dok se ne isuše ( vidite kako izgledaju moji).
Imajte pripremljenu posudu sa štaub-šećerom jer se kolačići moraju vrući u njega uvaljati.
I to je to.
Najbolje ih je praviti tjedan dana prije konzumiranja, ali ni sutra vam nije kasno 😊
Voli vas vaša,
Mama Kukunka
Nema komentara:
Objavi komentar