subota, 24. rujna 2016.

Počelo je,počelo - DOMAĆE JE DOMAĆE!

U predvečerje prvoga dana jeseni, 23.09.2016.


( iako je ove godine jesen na sjevernu Zemljinu polutku stigla 22.09. u 16:21, u školskim udžbenicima je za prvi dan jeseni upisan 23.09. da se ne bi zbunjivalo naše pametne glavice)


počeli smo sa spremanjem zimnice. Prvi je na red došao ajvar.



Paprike i patlidžani kupljeni su na placu od proizvođača iz okolice Zagreba.

I dok su se ovi prekrasni plodovi pekli u pećnici, našlo se vremena i za spremanje sataraša.


Danas slijedi druga etapa: guljenje, pasiranje, kuhanje...
Je da je priprema ajvara i ostalih vrsta zimnice naporna za leđa i iziskuje dosta vremena, ali:
DOMAĆE JE DOMAĆE!!!

Voli vas vaša,

Mama Kukunka






Nema komentara:

Objavi komentar